Machineparkrevisie

Voor de WVS Groep te Bergen op Zoom zijn we begonnen met een machineparkrevisie. Dit houdt in dat wij on-site het gehele machinepark in kaart brengen. Door de huidige staat en werking te documenteren, maken we inzichtelijk welke verbeteringen er dienen plaats te vinden. Op basis van deze inzichten stellen we een machineparkrevisieplan op en zullen wij in samenwerking met onze partners de machineparkrevisie uitvoeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Veiligheidscomponenten naar de huidige standaard brengen.
  • Onderdelen vervangen die niet meer ondersteund worden door leveranciers.
  • Verbetering van ergonomie en handelingen voor de operator.

 

Product design

Voor een van onze klanten, een leverancier van straalcabines, hebben wij een draadloze Gritstop ontwikkeld. Vanwege de zware straalgritslang is het niet handig om ook nog een bekabelde gritbesturing mee te nemen tijdens het straalwerk. Als oplossing hebben wij een draadloze Gritstop ontwikkeld. De Gritstop is handzaam, licht van gewicht en foolproof.

 

Machine optimalisatie

Voor Altrex B.V. hebben we de inbedrijfname van een nieuwe machine uit handen genomen. De machineleverancier had nog niet alle zaken op orde bij de aflevering. Deze zaken hebben wij in kaart gebracht en teruggekoppeld aan de leverancier en de klant, inclusief verbetervoorstel.

Project begeleiding

Voor een grote klant in de verpakkingsindustrie hebben we een aantal projecten begeleid, waaronder het plaatsen van robots en het optimaliseren van producthandling. Met behulp van de nieuwe robots, waardoor er een nieuw stapelpatroon is geïntroduceerd voor de aluminium bussen, is de transport en opslag een stuk efficiënter geworden. Door andere en simpele technieken toe te passen in de productielijn, hebben we complexe, storingsgevoelige constructies geëlimineerd en het productieproces gestabiliseerd.

Voor deze klant hebben we onder andere:

  • Contact met buitenfirma’s uit handen genomen
  • Concept- en detailengineering verzorgd
  • Vision-integratieonderzoek verricht

 

Testen & inbedrijfstelling

Naast het technisch ontwerpen van installaties voor LION Protects, hebben we deze ook wereldwijd in bedrijf genomen. Hierbij verzorgden we de communicatie tussen klant en leverancier, en zijn we ook on site actief geweest in het oplossen van storingen en het opleveren van de installaties.